Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2015 με τίτλο: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» έχει δημιουργηθεί σημαντικό υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς έτσι ώστε να ενημερώσει, ευασθητοποιήσει καθώς και να αποτελέσει αφορμή για εποικοδομητικές συζητήσεις με τους μαθητές και μαθήτριες μας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την διπλά βραβευμένη ταινία μικρού μήκους με τίτλο: «Το Παντοπωλείο» / The Grocery Store, συμπαραγωγή της Safer Internet Hellas (saferinternet.gr) και της art productions (artpro.gr). Η ταινία έχει ως βασικό στόχο την ανάδειξη της σημασίας της κριτικής σκέψης κατά τη χρήση του Διαδικτύου.


YouTube Direkt  

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια παρουσίαση σε Prezi με 5 συμβουλές για την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής.

Ειδικά για τα Γυμνάσια και την Α? Λυκείου, μπορείτε να αξιοποιήσετε την ήδη έτοιμη παρουσίαση ?Παιδιά και ψηφιακή φήμη? καθώς και το βιβλίο 52 σελίδων ?Το Διαδίκτυο που θέλουμε? με την έγκριση του ΙΕΠ, (http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/teens/item/311-iep).

Τέλος, διαβάστε και το νέο φυλλάδιο του κέντρου για τον διαδικτυακό εκφοβισμό (cyberbullying).

 

Tags: ,