Ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 21 Απριλίου 2015, η συμμετοχή του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης στο 7ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ΝΟΗΣΙΣ ? Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, μεταξύ 20 ? 21 Απριλίου 2015.

Το σχολείο μας συμμετείχε με συνολικά 3 εργασίες, τις 2 από τις οποίες είχα την χαρά και ευχαρίστηση να επιβλέψω και να καθοδηγήσω ως καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου μας.

Εργασία #2: Προγραμματίζοντας σε Scratch με τη βοήθεια του Google CS First: Η εμεπιρία του 2ου Π.Π.Γ. Θεσ/νίκης

H εργασία αυτή έχει ως στόχο να περιγράψει το πρόγραμμα Google CS-First ως μια αξιόλογη εναλλακτική για την διδασκαλία του προγραμματισμού στο Scratch, καθώς και να καταγράψει τις εμπειρίες και να παρουσιάσει ορισμένα από τα έργα των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου μας κατά την υλοποίηση του προγράμματος τη σχολική χρονιά 2014-2015. 

Η παρουσίαση της εργασίας…

google_cs-first ..και ολόκληρο το βίντεο της παρουσίασης, όπως παρουσιάστηκε από τους μαθητές Παπαδοπούλου Αντωνία και Τραμαντζά Δημήτρη, στην κεντρική σκηνή του 7ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής.


YouTube Direkt  

Εργασία #3: Κατασκευή ιστοσελίδας με HTML και CSS για τους Πολιτιστικούς Περιπάτους Κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης   

Στόχος της εργασίας ήταν η σχεδίαση και υλοποίηση μιας πολυμεσικής ιστοσελίδας χρησιμοποιώντας τις γλώσσες προγραμματισμού HTML και CSS που διδαχθήκαμε κατά τη διάρκεια του Ομίλου Πληροφορικής με τη βοήθεια της πλατφόρμας CodeAcademy

Η παρουσίαση της εργασίας…

IMG_20150421_142016612_HDR IMG_20150421_155602470_HDR

..και ολόκληρο το βίντεο της παρουσίασης, όπως παρουσιάστηκε από τους μαθητές Βασιλικού Κλειώ, Σαββίδου Φωτεινή και Παπαδόπουλο Νικόδημο, στο ePoster Show του 7ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής.


YouTube Direkt  

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές!

 

Tags: , , , ,