Θερινό Ωράριο Λειτουργίας

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, κάθε Τετάρτη από τις 8:00 μέχρι και τις 14:30. Καλό καλοκαίρι! Περισσότερα »

Αποτελέσματα κλήρωσης για την εισαγωγή στην Α΄ τάξη Γυμνασίου 2017-2018

Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 και ώρα 09:00, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας, η κλήρωση για την εισαγωγή στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2017-2018. Δείτε παρακάτω τα Περισσότερα »

2ο Βραβείο για την Ιστοσελίδα μας στον 8ο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων [2017]

Για 2η συνεχή χρονιά, η επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου μας βραβεύεται για την συνολική της εμφάνιση και λειτουργικότητα! Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ, την Κυριακή Περισσότερα »

Η νέα μας ανανεωμένη Ιστοσελίδα !

Αγαπητοί συνάδερφοι, γονείς και μαθητές, σας καλωσορίζουμε στην νέα ιστοσελίδα του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Ο νέος μας ψηφιακός ιστότοπος σχεδιάστηκε από την αρχή με σύγχρονο και λειτουργικό τρόπο σύμφωνα με Περισσότερα »

 

Ζωή σε σας ο θάνατος κι αθάνατοι θα μείνετε. «Μάκης Γεωργάλλας: Πεθαίνοντας για την Ελλάδα».

Γεωργάλας

Με το θεατρικό δρώμενο «Μάκης Γεωργάλλας: πεθαίνοντας για την Ελλάδα»  οι  μαθητές μας  έλαβαν μέρος στην μεγάλη ετήσια εκδήλωση Μνήμης και Τιμής «1η Απριλίου 1955 – Κύπρος». Τίτλος της φετινής εκδήλωσης, δυο στίχοι του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη :

«Ζωή σε σας ο θάνατος κι αθάνατοι θα μείνετε».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Α.Π.Θ. στις 19.30. Οι μαθητές μας, έχοντας προηγουμένως προσεγγίσει βιωματικά τις αξίες που ενέπνευσαν τους ήρωες της ΕΟΚΑ, με πραγματικό σεβασμό για τους αγνούς αγωνιστές και με διάθεση να αποτίσουν τον ελάχιστο φόρο τιμής προς αυτούς, κρατώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη, επέλεξαν να παρουσιάσουν το δρώμενο:

«Μάκης Γεωργάλλας : πεθαίνοντας για την Ελλάδα» .

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΜΕΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΜΕΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ

Πρόκειται για μια δραματοποιημένη παρουσίαση – με συμμετοχή της χορωδίας και μουσικών οργάνων – της θυσίας του νεαρού ήρωα Μάκη (Μιχαήλ) Γεωργάλλα, «του αγνού και ενθουσιώδους αγωνιστού» από τον κατεχόμενο σήμερα Μαραθόβουνο Αμμοχώστου, που στις 31 Δεκεμβρίου 1956 ξεψύχησε με το όνομα της Μάνας Ελλάδος στα χείλη. Προσδοκία και ευχή μας, η ολοκληρωτική ελευθερία και δικαίωση της Κύπρου μας. 

Υπεύθυνοι καθηγητές:

Δημήτριος Χατζημιχαήλ,Υποδιευθυντής του Σχολείου,Φιλόλογος,Σμαρώ Αβραμίδου,Μουσικός και Σμαράγδα Φαρίδου, θεολόγος.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Συγχαίρουμε τους συμμετέχοντες μαθητές μας:

Βίκτωρα Κυρτσούδη, Αναστάσιο Ταχτατζή, Ρωμανό Φυντίκογλου, Μάριο Σπορίδη, Ελευθερία Χονδρογιάννη, Δημήτριο Οικονόμου, Ειρήνη Παλαιοπούλου, Ηλία Γουγούση, Δημήτριο Δημουλιό, Δημήτριο Θεοδωράκη, Παναγιώτη Χονδρό, Αρσένιο Χρίσκο, Νικολέττα – Βηθλεέμ Κων/νίδου, Αλεξάνδρα Μουτροπούλο, Ευαγγελία Τσομπανίδου, Φώτιο Φωτιάδη, Μαρίνα Βαρβέρη,  Δανάη Γιαννακίδου, Οικονόμου Δήμητρα, Νικολέττα Πούλιου, Βασιλική Χαρίση, Φίλιππο Κατσίκη.

What are you working on?