Το THESS CODE FESTIVAL είναι μια γιορτή κώδικα!

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (Europe Code Week) η ΕΠΥ (Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τους Συμβούλους Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει διήμερο εργαστηρίων κώδικα και τεχνολογίας για παιδιά και νέους από 6 έως 18 ετών.

Online Αιτήσεις

Θα ενημερωθούν οι μαθητές για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής (ΠΔΠ), καθώς θα έχουν και την δυνατότητα να συνομιλήσουν με Έλληνες Ολυμπιονίκες Πληροφορικής. Οι συμμετέχοντες με το δικό τους laptop θα έχουν την ευκαιρία να προγραμματίσουν, να δημιουργήσουν και να διασκεδάσουν φτιάχνοντας τις δικές τους εφαρμογές σε αντικείμενα όπως τα παιχνίδια, το IoT, τα Mobile Apps, τα Wearable,την Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR) και τη Ρομποτική. Θα πραγματοποιηθούν ειδικά εργαστήρια με στόχο την προώθηση του προγραμματισμού στα κορίτσια. Οι ποικίλες δραστηριότητες της δράσης (εισηγήσεις, παρουσιάσεις, workshops βιωματικά εργαστήρια) θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καλαμαριάς (Κ. Καραμανλή & Μακεδονίας) στις 14-15 Οκτωβρίου 2017 (Σάββατο και Κυριακή) κατά τις ώρες 11.00-18.00. Το Αντικείμενο των Εργαστηρίων αφορά τον Προγραμματισμό εφαρμογών με σύγχρονες τεχνολογίες λογισμικού. Ενδεικτικά: Προγραμματισμός, Ρομποτική, Arduino/RaspberryPi, IoT, AR, Wearable technologies και σχεδίαση ρούχων, προγραμματισμός εφαρμογών για κινητές συσκευές (mobile apps), προγραμματισμός παιχνιδιών.

Σας περιμένω την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, από τις 12:45 μέχρι και τις 14:45 για να σχεδιάσουμε και να προγραμματίσουμε τις πρώτες μας εφαρμογές (apps) για φορητές συσκευές Android με χρήση του λογισμικού App Inventor! Νίκος Μιχαηλίδης

Η επίσημη πρόσκληση Το πρόγραμμα

 

Tags: , ,