Υλοποίηση δράσεων της Βικτωρίας Μυρώνη myroni@csd.auth.gr για την ασφάλεια του Διαδικτύου

 

Στα πλαίσια της διάχυσης αποτελεσμάτων των δράσεων του θεματικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο που ανήκει το σχολείο μας, τα παιδιά στο μάθημα της Πληροφορικής με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Βικτωρία Μυρώνη ασχολήθηκαν με τα ακόλουθα:

1) Δημιουργία ατομικών και ομαδικών padlets.

Όλα τα παιδιά του σχολείου στο μάθημα της πληροφορικής  ασχολήθηκαν είτε με ατομικό είτε με ομαδικό padlet για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Οι εργασίες παρουσιάστηκαν μέσα στην τάξη. Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω: Ασφάλεια στο διαδίκτυο (ομαδική εργασία Β’ τάξης) https://padlet.com/kleitsiotimaria/security_on_internet Οι επιπτώσεις των κοινωνικών δικτύων (ομαδική εργασία Β’ τάξης) https://padlet.com/yannisopl/socialmedia Ασφάλεια στο διαδίκτυο (ομαδική εργασία Γ’ τάξης) https://padlet.com/evaggeliatsomp/skhc93dzxucj Πως τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν τους νέους (ομαδική εργασία Β’ τάξης) https://padlet.com/egli295410/6asaoe5dp8g1   Εθισμός σε ηλεκτρονικά παιχνίδια και ηλεκτρονικό τζόγο (ομαδική εργασία Β’ τάξης) https://padlet.com/markatsar104/29jw5oreesou

2) Συμμετοχή στον διαγωνισμό

#SaferInternet4EUAwards

https://www.betterinternetforkids.eu/web/portal/saferinternet4eu/awards   Υποβολή του βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=WGWYNJfHGQ0 στον σχετικό διαγωνισμό καθώς στόχος του ήταν να μειωθεί ο σχολικός εκφοβισμός, εφόσον οι μαθητές βίωσαν μέσα από το παιχνίδι ρόλων τις συνέπειες  του. Έγινε διάχυση του αποτελέσματος με ανάρτηση http://2gym-peir-thess.thess.sch.gr/archives/5112 στην ιστοσελίδα του σχολείου, όπου όλοι οι μαθητές του σχολείου καθώς και οι γονείς τους ειχαν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσαν. Το βίντεο δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Ομίλου «Ηλεκτρονική Μάθηση και Προγραμματιστικά Περιβάλλοντα» και συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ τάξης του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου  Γιαννης Οπλασένης, Μάνος Κοκοκύρης, Νίκος Κεφαλίδης, Σπύρος Σκοτώρης, Έφη Κόνιαρη, Κοσμάς Τζούλης, Γιάννης Τζούλης,  και της Γ’ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Πυλαίας, Αθηνά-Χριστίνα Κύρου και Στέλλα Τοπαλίδου, ολοι μαθητές του ομίλου. Το βίντεο υποβλήθηκε στο  10ο Μαθητικό συνέδριο πληροφορικής στο Νόησις με την εργασία «Δράττοντας τις προκλήσεις στην ψηφιακή εποχή!» και παρουσιάστηκε στην κεντρική σκηνή την Τρίτη 17 Απριλίου 2018. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που δουλεύουν δημιουργικά και περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους στο μάθημα της Πληροφορικής.