«Χριστούγεννα στην προσφυγιά, Χριστούγεννα στον Αγώνα» ήταν το θέμα της επετειακής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  22 Δεκεμβρίου 2019,  στις 18:00 η ώρα,  στην κατάμεστη  Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας από τον Όμιλο «θεατρική ομάδα» του Σχολείου μας.

Οι μαθητές μας ταξίδεψαν 45 χρόνια πριν, στα Χριστούγεννα της προσφυγιάς στην Κύπρο του 1974,  κάνοντας ταυτόχρονα μια ιστορική αναδρομή σε κάποια ματωμένα Χριστούγεννα των Αγωνιστών για την απελευθέρωση της Κύπρου από την Αγγλική κατοχή και την Ένωσή της με την Ελλάδα, αλλά και στα ματωμένα Χριστούγεννα του 1963.

Ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Σπύρος Μιλτιάδης διαβίβασε τις ευχές και τα συγχαρητήριά του για την  αξιέπαινη- όπως την  χαρακτήρισε- αυτή πρωτοβουλία και προσπάθεια  των μαθητών μας.

Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε η υπεύθυνος του Ομίλου κα. Σμαράγδα Φαρίδου και η εξωτερική συνεργάτιδα, η σοπράνο κα. Κατερίνα Μακρή. Σημαντική η συμβολή του παλιού μας μαθητή κ. Δημητρίου Θεοδωράκη.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους της κατάμεστης αίθουσας ήταν και εκπρόσωποι Κυπριακών Σωματείων.

Στο τέλος της εκδήλωσης τον λόγο έλαβαν για έναν σύντομο χαιρετισμό ο κ. Σωτήριος Αργυρού, εκπρόσωπος της Ένωσης Κυπρίων Βορείου Ελλάδος, η κα. Ελένη Ηλία από την Κυπριακή Εστία και ο Κύπριος πρώην Διευθυντής του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου,  κ. Πιερής Δεσπότης.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων για την συμπαράστασή του και την παράθεση του μπουφέ υποδοχής.

Download Video

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Tags: ,