Χαιρετισμός Δ/ντριας

p007_1_07Ως Διευθύντρια του Σχολείου και εκ μέρους  και του Συλλόγου των Καθηγητών, σας καλωσορίζω στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του  2ου ΠΠΓ Θεσαλονίκης και σας εύχομαι καλή και ευλογημένη τη νέα σχολική χρονιά 2014-2015.

Η ανανέωση της ιστοσελίδας μας αποτελεί μέρος της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλει το Σχολείο μας για την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Στοχεύουμε να καταστήσουμε την ιστοσελίδα μας ένα ανοικτό παράθυρο επικοινωνίας τόσο με τους μαθητές μας, όσο και με τους γονείς τους. Επίσης, μέσω της ιστοσελίδας αυτής μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να σχολιάσετε τη θεματολογία μας και να μας κάνετε τις δικές σας προτάσεις.

Το σχολείο μας διαθέτει ικανότατο διδακτικό προσωπικό και σύγχρονες εκπαιδευτικές υποδομές όπως Εργαστήριο Πληροφορικής, Φυσικών Επιστημών,  Πληροφορικής και Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων. Επίσης εκτενή αύλειο χώρο με κλειστό Γυμναστήριο

Συμμετέχουμε σε καινοτόμες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων (περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και Πολιτιστικών θεμάτων).και σε πολλούς μαθητικούς, αθλητικούς και σχολικούς διαγωνισμούς.

Στόχος μας είναι η λειτουργία ενός σχολείου  δημιουργικού, στο οποίο ο κάθε μαθητής να μπορεί να εργάζεται με χαρά, αξιοποιώντας τις δυνατότητές του .

Τα νέα αναλυτικά προγράμματα,που εφαρμόζουμε στο Σχολείο μας, η αλλαγή των μεθόδων διδασκαλίας και των Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών, η μετάβαση από την αποστήθιση στη διερευνητική μάθηση,  δίνουν την ευκαιρία  στους μαθητές μας να αναπτύξουν και άλλες δεξιότητες, ώστε να καταστούν άνθρωποι με πολύπλευρη προσωπικότητα,  ικανοί να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος

Πιστεύουμε ότι η οικογένεια με το ενδιαφέρον,  τη θετική της στάση έναντι του σχολικού  έργου καθώς και με τη στενή συνεργασία της με το σχολείο μας ,  όπως συμβαίνει κάθε χρόνο με το Σύλλογο Γονέων, θα συμβάλει ουσιαστικά στην πρόοδο και επιτυχία των μαθητών μας.

Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του σχολείου μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία του και τις δράσεις που αναπτύσσονται σε αυτό. Στόχος μας η ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας.