Την Τετάρτη 5/4/2023 είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε στο θεατράκι του Το 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης τις κ. Λίτσιου Σοφία από την περιβαλλοντική ομάδα iSea και Γκουζούμα Τάνια- Μαρία από την Μ.Κ.Ο. Αντιγόνη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το σχολείο μας με θέμα την «Κλιματική Αλλαγή».
Η κ. Λίτσιου μας εξήγησε με επιστημονικό και έγκυρο λόγο το φαινόμενο της «Κλιματικής Αλλαγής» (αίτια, επιπτώσεις, μέτρα που πρέπει να ληφθούν) ενώ η κ. Γκουζούμα έπαιξε ένα βιωματικό και επιμορφωτικό κουίζ με ομάδες μαθητών του σχολείου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μαθητές του Γ1 τμήματος του σχολείου διάβασαν κείμενα και ποιήματα που έγραψαν με θέμα την κλιματική αλλαγή (υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Αναστασία Τσώνη, ΠΕ02). Παρακολουθήσαμε animation που δημιούργησε το Α1 τμήμα και διοργανώθηκε έκθεση με έργα φωτογραφίας ( Β’/ Γ’ τάξη), χαρακτικής με έργα των μαθητών του ομίλου «ΧαράΖΩ», εικαστικών βιβλίων, Flip books και κατασκευών (τσάντες κ.λπ) με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά (υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Δέσποινα Κυρατζή, ΠΕ08).

Ευχαριστούμε όλους όσους παρακολούθησαν η συμμετείχαν στην εκδήλωσή μας!