Αποτελέσματα κλήρωσης για την εισαγωγή στην Α΄ τάξη Γυμνασίου 2018-2019

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 και ώρα 11:30, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας, η κλήρωση για την εισαγωγή στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2018-2019. Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα: Περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τους εκπαιδευτικούς ειδικότητας ΠΕ05

Το ΕΠ.Ε.Σ. του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους  ενδιαφερόμενους Εκπαιδευτικούς ειδικότητας ΠΕ05, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, να υποβάλλουν αίτηση στο ΕΠΕΣ του Σχολείου μας σύμφωνα με τα επισυναπτόμενα από τη ΔΕΠΠΣ έγγραφα: Περισσότερα »

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών Αξιοποίησης Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Έχετε υλοποιήσει με τους μαθητές σας μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα ή διδακτική πρακτική που έχει πραγματοποιηθεί σε εκπαιδευτικό πλαίσιο, αξιοποιεί Ανοιχτούς Εκπαιδευτικούς Πόρους και η οποία αξίζει να δημοσιοποιηθεί και να διαμοιραστεί, καθώς Περισσότερα »

2ο Βραβείο για την Ιστοσελίδα μας στον 8ο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων [2017]

Για 2η συνεχή χρονιά, η επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου μας βραβεύεται για την συνολική της εμφάνιση και λειτουργικότητα! Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ, την Κυριακή Περισσότερα »

 

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ!

thriskeutika-a-gymnasiou-vivlio

Οι Μαθητές μας στο μάθημα των Θρησκευτικών εργάζονται ομαδικά και δημιουργικά. Μπορείτε να δείτε ένα δείγμα από τις εργασίες των μαθητών της Α΄τάξεως,  οι οποίοι θέλησαν να μας παρουσιάσουν την Ενορία τους. 

Πρώτα  όμως, λίγα λόγια για τη σημασία του μαθήματος των Θρησκευτικών:

«Η θρησκευτική αγωγή, ως ένα από τα βασικότερα ανθρωπιστικά και κοινωνικά μαθήματα του σχολείου, αποτελεί μια σύγχρονη και απαραίτητη, ιδιαίτερα στην εποχή μας, σχολική παιδευτική διαδικασία, που στοχεύει σε έναν καινούργιο άνθρωπο και έναν καινούργιο κόσμο.»? «Το μάθημα των θρησκευτικών, εκτός των άλλων, εμπνέει και ηθικοκοινωνικές αρχές στους μαθητές. Στη σύγχρονη πραγματικότητα, έντονη είναι η αίσθηση ότι η αληθινή κοινωνικότητα και το γνήσιο ανθρώπινο ήθος αποτελούν σπάνια φαινόμενα. Αν και η εποχή μας είναι έντονα επικοινωνιακή, οι άνθρωποι αισθάνονται μεγάλη μοναξιά, κλείνονται στον εαυτό τους και κυριαρχούνται από το στοιχείο της διαφωνίας, της αντιπαράθεσης και της σύγκρουσης. Αυτή η έλλειψη αληθινής κοινωνίας προσώπων είναι το βασικό πρόβλημά τους, αφού θεωρείται η πηγή όλων των αρνητικών καταστάσεων της κοινωνικοπολιτικής ζωής. Το μάθημα των θρησκευτικών?? αποζητά την προσωπική σχέση και καλλιεργεί την κοινωνικότητα, καθώς και τις αληθινές διανθρώπινες, οικουμενικές και διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα σε ανθρώπους και λαούς.» 

(Από τη μελέτη του καθηγητού Παιδαγωγικής-Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, Ηρακλή Ρεράκη, με θέμα:¨Το μάθημα των θρησκευτικών σήμερα», Αθήνα , 2009). 
Οι Μαθητές παρουσιάζουν την Ενορία τους:
Και εδώ μια εξαιρετική εργασία για τον Άγιο Λάζαρο από την άριστη μαθήτριά μας,  Μαργαρίτα του Α2.
Και μια εργασία του Νικόδημου σχολιασμός εικόνων.

What are you working on?