Θερινό Ωράριο Λειτουργίας

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, κάθε Τετάρτη από τις 8:00 μέχρι και τις 14:30. Καλό καλοκαίρι! Περισσότερα »

Αποτελέσματα κλήρωσης για την εισαγωγή στην Α΄ τάξη Γυμνασίου 2017-2018

Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 και ώρα 09:00, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας, η κλήρωση για την εισαγωγή στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2017-2018. Δείτε παρακάτω τα Περισσότερα »

2ο Βραβείο για την Ιστοσελίδα μας στον 8ο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων [2017]

Για 2η συνεχή χρονιά, η επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου μας βραβεύεται για την συνολική της εμφάνιση και λειτουργικότητα! Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ, την Κυριακή Περισσότερα »

Η νέα μας ανανεωμένη Ιστοσελίδα !

Αγαπητοί συνάδερφοι, γονείς και μαθητές, σας καλωσορίζουμε στην νέα ιστοσελίδα του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Ο νέος μας ψηφιακός ιστότοπος σχεδιάστηκε από την αρχή με σύγχρονο και λειτουργικό τρόπο σύμφωνα με Περισσότερα »

 

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ!

thriskeutika-a-gymnasiou-vivlio

Οι Μαθητές μας στο μάθημα των Θρησκευτικών εργάζονται ομαδικά και δημιουργικά. Μπορείτε να δείτε ένα δείγμα από τις εργασίες των μαθητών της Α΄τάξεως,  οι οποίοι θέλησαν να μας παρουσιάσουν την Ενορία τους. 

Πρώτα  όμως, λίγα λόγια για τη σημασία του μαθήματος των Θρησκευτικών:

«Η θρησκευτική αγωγή, ως ένα από τα βασικότερα ανθρωπιστικά και κοινωνικά μαθήματα του σχολείου, αποτελεί μια σύγχρονη και απαραίτητη, ιδιαίτερα στην εποχή μας, σχολική παιδευτική διαδικασία, που στοχεύει σε έναν καινούργιο άνθρωπο και έναν καινούργιο κόσμο.»… «Το μάθημα των θρησκευτικών, εκτός των άλλων, εμπνέει και ηθικοκοινωνικές αρχές στους μαθητές. Στη σύγχρονη πραγματικότητα, έντονη είναι η αίσθηση ότι η αληθινή κοινωνικότητα και το γνήσιο ανθρώπινο ήθος αποτελούν σπάνια φαινόμενα. Αν και η εποχή μας είναι έντονα επικοινωνιακή, οι άνθρωποι αισθάνονται μεγάλη μοναξιά, κλείνονται στον εαυτό τους και κυριαρχούνται από το στοιχείο της διαφωνίας, της αντιπαράθεσης και της σύγκρουσης. Αυτή η έλλειψη αληθινής κοινωνίας προσώπων είναι το βασικό πρόβλημά τους, αφού θεωρείται η πηγή όλων των αρνητικών καταστάσεων της κοινωνικοπολιτικής ζωής. Το μάθημα των θρησκευτικών…… αποζητά την προσωπική σχέση και καλλιεργεί την κοινωνικότητα, καθώς και τις αληθινές διανθρώπινες, οικουμενικές και διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα σε ανθρώπους και λαούς.» 

(Από τη μελέτη του καθηγητού Παιδαγωγικής-Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, Ηρακλή Ρεράκη, με θέμα:¨Το μάθημα των θρησκευτικών σήμερα», Αθήνα , 2009). 
Οι Μαθητές παρουσιάζουν την Ενορία τους:
Και εδώ μια εξαιρετική εργασία για τον Άγιο Λάζαρο από την άριστη μαθήτριά μας,  Μαργαρίτα του Α2.
Και μια εργασία του Νικόδημου σχολιασμός εικόνων.

What are you working on?