Αποτελέσματα κλήρωσης για την εισαγωγή στην Α΄ τάξη Γυμνασίου 2018-2019

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 και ώρα 11:30, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας, η κλήρωση για την εισαγωγή στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2018-2019. Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα: Περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τους εκπαιδευτικούς ειδικότητας ΠΕ05

Το ΕΠ.Ε.Σ. του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους  ενδιαφερόμενους Εκπαιδευτικούς ειδικότητας ΠΕ05, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, να υποβάλλουν αίτηση στο ΕΠΕΣ του Σχολείου μας σύμφωνα με τα επισυναπτόμενα από τη ΔΕΠΠΣ έγγραφα: Περισσότερα »

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών Αξιοποίησης Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Έχετε υλοποιήσει με τους μαθητές σας μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα ή διδακτική πρακτική που έχει πραγματοποιηθεί σε εκπαιδευτικό πλαίσιο, αξιοποιεί Ανοιχτούς Εκπαιδευτικούς Πόρους και η οποία αξίζει να δημοσιοποιηθεί και να διαμοιραστεί, καθώς Περισσότερα »

2ο Βραβείο για την Ιστοσελίδα μας στον 8ο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων [2017]

Για 2η συνεχή χρονιά, η επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου μας βραβεύεται για την συνολική της εμφάνιση και λειτουργικότητα! Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ, την Κυριακή Περισσότερα »

 

Διάκριση του Σχολείου μας!

ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Οι μαθητές της Α΄τάξεως του 2ου ΠΠΓ Θεσσαλονίκης, διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – Διαγωνισμό  «Κύπρος 1974 – 2014, 40 χρόνια δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ», λαμβάνοντας:

το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Ιστοσελίδες, Γυμνάσια»  και   το 4ο βραβείο στην κατηγορία  «Παραμύθια Γυμνασίου Ελλάδος».

Υπεύθυνοι καθηγητές:  η Διευθύντρια, κα Αλεξάνδρα Μάρα, ο Υποδιευθυντής κ. Δημήτριος Χατζημιχαήλ και η θεολόγος Σμαράγδα Φαρίδου. Η ιστοσελίδα που δημιούργησαν οι μαθητές μας » Κύπρος μου όμορφο νησί – Δεν ξεχνώ» και το παραμύθι » Ο Δράκος και η Πεντάπλουμη» .

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για την επιτυχία τους, αλλά και για το γεγονός ότι με τόσο ζήλο αφιέρωσαν χρόνο για να εντρυφήσουν στις διάφορες πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού της Κύπρου μας. Συγχαίρουμε βεβαίως και ευχαριστούμε την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Σπίτι της Κύπρου – Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα (που σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος συνδιοργάνωσαν αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα.

What are you working on?