Προκήρυξη κενής θέσης στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Το ΕΠΕΣ του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης προκηρύσσει μία (1) θέση κοριτσιού με κλήρωση για τη Β” Γυμνασίου. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στο σχολείο από την Τετάρτη Περισσότερα »

Νέες Ώρες Ενημέρωσης Γονέων [2017 - 2018]

Παρακάτω παρουσιάζονται οι ημέρες και ώρες σε εβδομαδιαία βάση που κάθε καθηγητής θα δέχεται τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών στο σχολείο για ενημέρωση της προόδου και φοίτησής τους, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων Περισσότερα »

Χαιρετισμός του Διευθυντή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης

Αγαπητά μας παιδιά, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, επιθυμώ να σας ευχηθώ μια γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία! Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και Περισσότερα »

2ο Βραβείο για την Ιστοσελίδα μας στον 8ο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων [2017]

Για 2η συνεχή χρονιά, η επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου μας βραβεύεται για την συνολική της εμφάνιση και λειτουργικότητα! Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ, την Κυριακή Περισσότερα »

 

Διάκριση του Σχολείου μας!

ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Οι μαθητές της Α΄τάξεως του 2ου ΠΠΓ Θεσσαλονίκης, διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – Διαγωνισμό  «Κύπρος 1974 – 2014, 40 χρόνια δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ», λαμβάνοντας:

το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Ιστοσελίδες, Γυμνάσια»  και   το 4ο βραβείο στην κατηγορία  «Παραμύθια Γυμνασίου Ελλάδος».

Υπεύθυνοι καθηγητές:  η Διευθύντρια, κα Αλεξάνδρα Μάρα, ο Υποδιευθυντής κ. Δημήτριος Χατζημιχαήλ και η θεολόγος Σμαράγδα Φαρίδου. Η ιστοσελίδα που δημιούργησαν οι μαθητές μας » Κύπρος μου όμορφο νησί – Δεν ξεχνώ» και το παραμύθι » Ο Δράκος και η Πεντάπλουμη» .

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για την επιτυχία τους, αλλά και για το γεγονός ότι με τόσο ζήλο αφιέρωσαν χρόνο για να εντρυφήσουν στις διάφορες πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού της Κύπρου μας. Συγχαίρουμε βεβαίως και ευχαριστούμε την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Σπίτι της Κύπρου – Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα (που σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος συνδιοργάνωσαν αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα.

What are you working on?