Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργάνωσε τους Ε΄ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης για μαθητές Γυμνασίου, στον χώρο του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.
Το κοινό μαγεύεται από το μουσικό σχήμα του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Το κοινό μαγεύεται από το μουσικό σχήμα του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Στο πλαίσιο αυτό 95 εκπαιδευτικοί και  190  μαθητές από  30 σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, μοιράστηκαν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για το λόγο, που εμπνέει και πείθει, για τη δημοκρατία και την ενσυναίσθηση.
Οι 2 ομάδες που διαγωνίστηκαν στον τελικό
Οι 2 ομάδες που διαγωνίστηκαν στον τελικό
Στον Τελικό Αγώνα των Διττών Λόγων προκρίθηκαν οι Ομάδες  Τα παιδιά του Περικλή (Αφροδίτη Καράταγλη (Αρσάκειο), Δημουλιός Δημήτριος (2ο ΠΓΘ),  Κότζα Ρομίνα (1ο Γυμν. Χαριλάου) και AKΡ (Δίτσιου Αθηνά ? Ζαχαρούλα (2ο Κολλέγιο Ανατόλια) Παπαδοπούλου Εβελίνα (Γυμνάσιο Μυγδονίας) Χαλκιά Άνθεια (Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), μετά από διαδικασία τριών προκριματικών γύρων. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα Τα παιδιά του Περικλή.
Ο Δημήτρης Δημουλιός από τη νικήτρια ομάδα "Τα παιδιά του Περικλή" από το 2ο Π.Γ. Θεσσαλονίκης
Ο Δημήτρης Δημουλιός από τη νικήτρια ομάδα “Τα παιδιά του Περικλή” από το 2ο Π.Γ. Θεσσαλονίκης
IMG_1250
Η ομάδα AKΡ (Δίτσιου Αθηνά ? Ζαχαρούλα (2ο Κολλέγιο Ανατόλια) Παπαδοπούλου Εβελίνα (Γυμνάσιο Μυγδονίας) Χαλκιά Άνθεια (Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)
Νικητές της ομάδας είναι οι μαθητές είναι οι παρακάτω μαθητές:
  • Αφροδίτη Καράταγλη (Αρσάκειο),
  • Δημουλιός Δημήτριος (2ο ΠΓΘ),
  • Κότζα Ρομίνα (1ο Γυμν. Χαριλάου).
Ο κ. Φυντίκογλου, καθηγητής της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ επιδίδει το 1ο Βραβείο καλύτερης  Ομιλήτριας και μέλος της νικήτριας ομάδας "Τα παιδιά του Περικλή" στην Αφροδίτη Καράταγλη.
Ο κ. Φυντίκογλου, καθηγητής της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ επιδίδει το 1ο Βραβείο καλύτερης Ομιλήτριας και μέλος της νικήτριας ομάδας “Τα παιδιά του Περικλή” στην Αφροδίτη Καράταγλη.
Καλύτεροι Ομιλητές των τριών προκριματικών γύρων αναδείχθησαν οι:
  • η Αφροδίτη Καράταγλη (Αρσάκειο),
  • ο Δημήτριος Μαρκόπουλος (Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης)  και
  • η Μαργαρίτα Αρμούτη (Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη).
Στον Τελικό του Αυθόρμητου Λόγου διακρίθηκαν:
  • 1ο Βραβείο η Γεωργία Μαργαριτοπούλου (Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας),
  • 2ο  Βραβείο ο  Βασίλειος Καραγιάννης (Αρσάκειο Γυμνάσιο) και
  • 3ο Βραβείο ο Δημήτριος Θεοδωράκης (2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης)
P5220164_new
1ο Βραβείο η Γεωργία Μαργαριτοπούλου (Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας),
Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι συμμετείχαν, αξιότιμους κριτές, γονείς, καθηγητές και εθελοντές. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον καθηγητή της Φιλολογίας του ΑΠΘ, κ. Φυντίκογλου μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, ο οποίος μας υποστήριξε καθ? όλη την διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων, καθώς και  κα Εύα Πλιάγκα, εκπρόσωπο της Ένωσης για την Προώθηση του Ρητορικού Λόγου, που πάντα μας βοηθά με μεγάλη προθυμία. Ευχαριστούμε την καθηγήτρια Μουσικής Ζωή Τσιλίκη του Πειραματικού του ΠΑ.ΜΑΚ για το υπέροχο μουσικό σχήμα, αποτελούμενο από την Αθηνά Στεργιανίδου, την Αθανασία Κοντσέ, τον Δημήτριο Αθανασιάδη και την Ειρήνη Μαυρίδου που μας ταξίδεψαν κατά την Τελετή Λήξης στους ονειρικούς τόπους της μουσικής. ΡητορικοίΑγώνες5 Ευχαριστούμε τους χορηγούς των Αγώνων: ELBISCO και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΡΚΕΤ για την ευγενική χορηγία τους.
 

Tags: ,