Οι μαθητές και  μαθήτριες της Α γυμνασίου συμμετείχαν στο πρόγραμμα  με τίτλο «Διαδίκτυo : Η διέξοδος μας στην εποχή της πανδημίας του Covid. Tο χειριζόμαστε με Ασφάλεια;»  στο πλαίσιο συμμετοχής στο Διαπεριφερειακό  Θεματικό  Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» με υπεύθυνη  εκπαιδευτικό  την καθηγήτρια Πληροφορικής κα Μυρώνη Βικτωρία.

Οι μαθητές και  μαθήτριες αφού ερεύνησαν μια σειρά από διαφορετικά πεδία, εξασκήθηκαν στη διαφοροποιημένη προσέγγιση κάθε πεδίου , ώστε να αποκτηθεί  η γνώση για τoυς διαδικτυακούς  κινδύνους. Οι κίνδυνοι αυξήθηκαν  με την υπερβολική χρήση του Διαδικτύου στην πρόσφατη κατάσταση που ζούμε λόγω της πανδημίας του Covid. H κατάσταση αυτή επηρεάζει πολλούς τομείς  της ζωή μας  και οι μαθητές  πρότειναν λύσεις και διεξόδους για την εποχή αυτή με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου!

Σαν εκπαιδευτικό υλικό χρησιμοποίησαν  μεταξύ άλλων και την ραδιοφωνικής εκπομπή των συμμαθητών τους που παρουσιάστηκε από την κ. Βικτωρία Μυρώνη στην εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Λειτουργία Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» – Καλές πρακτικές δράσεων» που διοργάνωσε το 1ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020.

Για να δειτε την παρουσιαση Καντε κλικ εδω

Για να δειτε το padlet Καντε κλικ εδω

Για ακούσετε το ηχητικο σποτ και στην συνεχεια την εκπομπη διαρκειας 55 λεπτων «Διαδικτυακές Διαδρομές: Πόσο Ασφαλείς Μπορεί να Είναι;» στο European School Radio καντε κλικ εδω

 

 

Tags: , , ,