Λίγα λόγια για τη συμμετοχή του σχολείου μας στο Δίκτυο σχολείων για τη Μουσική: «Αστερισμός των Μουσών».

Θα ακουστούν 4 τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή και θα παρουσιαστούν θεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από αυτά.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2024-25 το σχολείο μας συμμετέχει για τέταρτη χρονιά στο Δίκτυο Σχολείων, το οποίο υλοποιείται φέτος υπό την επιστασία των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Μουσικής για τη Δ.Δ.Ε. Ανατολικής και Δυτικής Θεσ/νίκης, Α. Κωνσταντινίδη και Χ. Σκαρλάτου.

Η φετινή θεματολογία του Δικτύου «Στον Αστερισμό της Θεσσαλονίκης», αναφέρεται στην καλλιτεχνική και ιστορική προσέγγιση της μουσικής ζωής της Θεσσαλονίκης στο διάβα του 20ού αιώνα. Στο πλαίσιο αυτό, ασχολούμαστε με το έργο του Θεσσαλονικιού συνθέτη και στιχουργού Σταύρου Κουγιουμτζή, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή.

Η συμμετοχή στο Δίκτυο Σχολείων εντάσσεται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος «Μουσική και λόγος (Η τέχνη της μουσικής συναντά την τέχνη της αφήγησης)».

Για την εκτέλεση των τραγουδιών και την απόδοση των θεατρικών δρώμενων συμπράττουν η Χορωδία οι Όμιλοι Ορχήστρας και Θεάτρου.

Στο Δίκτυο συμμετέχουν επίσης:  Αρσάκειο, Μουσικό, 1ο Πρότυπο , 1ο & 2ο ΓΕΛ Θέρμης, 3ο Γ/σιο Συκεών, 1ο Γ/σιο Ωραιοκάστρου, 1ο & 2ο Γ/σιο Λαγκαδά.

Παρακάτω βλέπετε το πρόγραμμα και τους συντελεστές του 2ου Π.Γ.Θ. Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο QR code.

Κάνετε κλικ στο QR code  για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα.

    2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης: Σταύρος Κουγιουμτζής, ο συνθέτης της Θεσσαλονίκης με τις γλυκές μελωδίες

  • “Θα ‘ταν 12 του Μάρτη” (στίχοι:  Μιχάλης Μπουρμπούλης)
  • “Όταν ανθίζουν πασχαλιές” (στίχοι: Σταύρος Κουγιουμτζής)
  • “Πάσχα των Ελλήνων” (στίχοι: Γιώργος Θέμελης)
  • “Πού ‘ναι τα χρόνια” (στίχοι: Άκος Δασκαλόπουλος)
  1. Κοινό τραγούδι όλων των σχολείων: “Μπαξέ Τσιφλίκι” (Β.Τσιτσάνης)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Υπεύθυνες εκπ/κοί: Μαρία-Ελένη Παπαδοπούλου,Σμαράγδα Φαρίδου Παντομίμα: : Δημήτριος Κανάτσιος και Χρυσούλα -Μαργαρίτα Κλάρου.  Χορωδία: Μάριος Γκανάς, Χρυσούλα-Μαργαρίτα Κλάρου, Στέφανος Κλείτου, Εμμανουήλ Κομνίδης, Μαρία Κυριακού, Μάνος Λεγάκης, Αναστασία Μοσχοπούλου, Λυδία Πασιάτα, Ανδρέας Περήφανος, Μάρκος Σουβατζίδης. Μουσικό σύνολο: Απολλωνία Αηδόνη (φλάουτο), Δήμητρα Παρασκευοπούλου και Νικόλαος Πασχαλίδης (κιθάρα),  Παρασκευή Γιαχούδη και Μαρία Τζιαμπάζη (βιολί),  Λυδία Πασιάτα (πιάνο), Μάρκος Σουβατζίδης (μεταλλόφωνο).

Αφίσα "Αστερισμός Μουσών" 2025
 

Tags: , , , , , ,