2o ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


Προσοχή

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την εισαγωγή μαθητών στην Α' τάξη του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης για το σχολικό έτος 2014-15.

Δείτε εδώ τους ομίλους που θα λειτουργήσουν στο σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2014/15.
Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της σχολικής χρονιάς 2013/14.

Καλό καλοκαίρι
Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό από 1/7/ μέχρι 31/8/2014. Θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη από 8:15 - 13:20.

Διαγωνισμός Πειραμάτων Φυσικής
Την
πρώτη θέση κατέλαβαν μαθητές του σχολείου μας σε διαγωνισμό φυσικών πειραμάτων που διοργάνωσε το 1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης για όλα τα γυμνάσια της Κεντρικής Μακεδονίας. Νικητές οι Κωνσταντίνος Ρέβης, Παναγιώτης Ντώνας και Αιμίλιος Δραγκίνης. Τους μαθητές συνόδευσε ο καθηγητής φυσικής Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Αποτελέσματα ΚΠΓ
Και οι πέντε μαθήτριες του ομίλου Γερμανικών - που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας κατά τη σχολική χρονιά 2013/14 - οι οποίες έλαβαν μέρος στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Μαϊου 2014 απέκτησαν το αντίστοιχο πτυχίο. Συγκεκριμένα η Ελένη Ισπόγλου και η Όλγα-Μαρία Στέπκου απέκτησαν το Β2, η Μαρία Κωνσταντινίδου το Β1 και η Δέσποινα και η Μαρία Ντελή το Α2. Η τελευταία κατέλαβε μάλιστα την 1η θέση σε πανελλαδικό επίπεδο. Θερμά συγχαρητήρια και στις πέντε μαθήτριες.

Σενάριο-Σχέδιο διδασκαλίας Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας Α' Γυμνασίου, από τον φιλόλογο Ν. Πέτσα.

O Καθηγητής Πληροφορικής Νίκος Μιχαηλίδης προτείνει:

Ασφαλές διαδίκτυο

The Facebook Effect

Δείτε διαφορετικά το Facebook

Mark Zuckerberg: Το πραγματικό πρόσωπο πίσω από το Facebook.


Τί γίνεται στο σχολείο μας;

 

Στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με την Επιστημονική Ευθύνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, συμμετείχαν ύστερα από παρότρυνση του Φυσικού Α. Παπαδόπουλου 20 μαθητές του σχολείου μας.
Μεταξύ των πρωτευσάντων της Α΄ τάξης είναι η Ντελή Δέσποινα (το όνομά της εμφανίζεται στη 12η θέση μεταξύ 201 ισοβαθμούντων). Μεταξύ των πρωτευσάντων της Β΄ τάξης είναι η Μπετσάκου Ελένη (το όνομά της εμφανίζεται στην 39η θέση μεταξύ 115 ισοβαθμούντων). Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους.

 

ΕΠΑΙΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ:Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ" ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Γ1, ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ, ΣΜΑΡΑΓΔΑΣ ΦΑΡΙΔΟΥ, ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ - NOMIKOY ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ.

14/06/2014

Οι μαθήτριες Φωτεινή Σαββίδου από τη Β' και Μαρία και Δέσποινα Ντελή από την Α' Τάξη παρουσίασαν μαζί με την καθηγήτρια Γερμανικών Φωτεινή Καραγκιαούρη εισήγηση στο 2ο Συνέδριο Διδακτικής της Γερμανικής Γλώσσας που διοργανώθηκε από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ). Θέμα της εισήγησης: "Ποίηση στο μάθημα των Γερμανικών; - Γιατί όχι;" Οι μαθήτριες πρόσθεσαν ένα μοναδικό τόνο φρεσκάδας στη διοργάνωση και καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους συνέδρους για την άψογη παρουσία και παρουσίασή τους.

13/05/2014

Μαθητές που συμμετέχουν στους ομίλους Γεωγραφίας, Γαλλικών και Γερμανικών, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Φίλιππο Βοϊδομάτη, Τασούλα Καββαδά και Φωτεινή Καραγκιαούρη περιπλανήθηκαν στην πόλη αναζητώντας ίχνη του παρελθόντος και καταγράφοντας τη σημερινή εικόνα της πόλης.

11/05/2014

Την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, τα Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και Τούμπας της Δ.Δ.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα Ε.Κ.Φ.Ε. Ευόσμου και Νεάπολης της Δ.Δ.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης, και τους Σχολ. Συμβούλους ΠΕ04 του Νομού Θεσσαλονίκης, συνδιοργάνωσαν εκπαιδευτική δράση για μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων Γυμνασίου, με θέμα «Παίζοντας με τις Φυσικές Επιστήμες». Η δράση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου ΓΕΛ Καλαμαριάς.
Από το σχολείο μας συμμετείχε - μετά από κλήρωση - τριμελής ομάδα αποτελούμενη από τους μαθητές Στεφανίδη Παύλο της Γ΄ τάξης, και Βελεσιώτη Ευάγγελο και Μπακιρτζή Αντώνιο της Β΄τάξης. Τους μαθητές συνόδευσε ο καθηγητής Φυσικής Αβραάμ Παπαδόπουλος.

10/05/2014

Το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος" διοργάνωσε στους χώρους του τον "1ο Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών για Γυμνάσια". Από το σχολείο μας συμμετείχε μια επιλεγμένη ομάδα μαθητών της Γ΄ τάξης που αποτελούνταν από τους Ντώνα Παναγιώτη, Ρέβη Κωνσταντίνο, και Δραγκίνη Αιμίλιο, η οποία και πρώτευσε μεταξύ 21 ομάδων από διάφορα γυμνάσια της κεντρικής Μακεδονίας. Τους μαθητές συνόδευσε ο καθηγητής Φυσικής Αβραάμ Παπαδόπουλος,

09/05/2014

13 μαθητές μας παρακολούθησαν παρουσίαση και συζήτησαν με τους συγγραφείς Βασίλη Παπαθεοδώρου και Daniel Hora στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου. Ο κ.Βασίλης Παπαθεοδώρου παρουσίασε και διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο του "Στη Διαπασών" και ο κ. Daniel Hora απόσπασμα από το βιβλίο του "Braune Erde" (Φαιά Γη). Στη συνέχεια οι μαθητές μας πήραν συνέντευξη από τους δύο συγγραφείς για την εφημερίδα του σχολείου. Τους μαθητές συνόδευσε η καθηγήτρια Γερμανικών Φωτεινή Καραγκιαούρη. Περισσότερα.

08/05/2014

Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων των πολιτιστικών προγραμμάτων το Σχολείο μας παρουσίασε σε μορφή posterτην Πέμπτη 9 Μα?ου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας τη συστηματική και επίπονη δουλειά που πραγματοποιήθηκε επί δύο χρόνια γύρω από το ενδιαφέρον θέμα «Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» με μαθητές του σχολείου μας και υπεύθυνη καθηγήτρια - συντονίστρια τη φιλόλογο κυρία Αναστασία Τσώνη.

08/05/2014

Παρουσίαση πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους στο σχολείο μας παρουσίασαν μαθητές και καθηγητές στο πολιτιστικό κέντρο της Άνω Τούμπας.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Αβραάμ Παπαδόπουλος , Κλεονίκη Δρούγκα, Αναστασία Τσώνη και Σμαράγδα Φαρίδου.

02/05/2014

Μαθήτριες του Α2 παρουσίασαν στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης Τραγούδι και χορευτικό που ετοίμασαν οι μαθητές του τμήματος στα πλαίσια του 2ου συνεδρίου περιβαλλοντικού προγράμματος "Τίποτε δεν πάει χαμένο - Φαντασία και δημιουργικότητα για μια βιώσιμη πόλη". Δεξιά στιφμιότυπο με το Δήμαρχο της πόλης μας.
Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο και εδώ περισσότερα.

10/04/2014

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος οι μαθητές της Γ' τάξης συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια Αλεξάνδρα Μάρα και τους καθηγητές Αναστασία Τσώνη και Γεώργιο Γιαννούδη, βρέθηκαν στο Νυμφαίο, στη Φλώρινα και στην Καστοριά και επισκέφθηκαν τον προϊστορικό οικισμό στο Δησπηλιό. Περισσότερα εδώ και εδώ.

10/04/2014

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος οι μαθητές της Β' τάξης συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Φίλιππο Βοϊδομάτη, Σμαράγδα Φαρίδου και Γεώργιο Γρηγοριάδη επισκέφθηκαν τη Μονή της Αγίας Αναστασίας.

10/04/2014

Στη λίμνη Κερκίνη και στον "Οικοπεριηγητή" βρέθηκαν συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Νίκη Δρούγκα, Νικόλαο Πέτσα, Δημήτρη Μέμτσα, Δέσποινα Κωνσταντινίδου και Φωτεινή Καραγκιαούρη οι μαθητές της Α' Τάξης του σχολείου μας, στο πλαίσιο πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων που εκπόνησαν κατά τη σχολική χρονιά 2013-14 . Πέρασαν μια υπέροχη μέρα με δραστηριότητες στη φύση, γνώρισαν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και ενημερώθηκαν για τη σημασία της τροφικής αλυσίδας και την ανάγκη να προφυλαχθεί η διατήρησή της. Περισσότερα ...06/04/2014

Στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης καθαρισμού της χώρας Let's do it Greece μαθητές του σχολείου μας συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια Φωτεινή Καραγκιαούρη και μαθητές του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου "Μανόλης Ανδρόνικος" συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες Κυριακή Αντικουλάνη και Αναστασία Γρηγοριάδου καθάρισαν την Κυριακή 06/04/2014 μέρος του Κελάριου Όρμου, της μοναδικής φυσικής παραλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Περισσότερα ...

05/04
-
06/04/2014

Το πνεύμα της Ρητορικής τέχνης εγκαταστάθηκε για δύο μέρες στο 2 Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τους Γ΄ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στην Ελληνική Γλώσσα για μαθητές Γυμνασίου που διοργανώθηκαν και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά από το 2 Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων Πειραματικών Σχολείων.
Οι αγώνες διεξήχθησαν το διήμερο 5 και 6 Απριλίου 2014 στις αίθουσες του 2 Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης (Κλεάνθους 30).
Συμμετείχαν 160 μαθητές, 40 χρονομέτρες και 75 κριτές από 27 Γυμνάσια της Θεσσαλονίκης

Περισσότερα ...29/04
-
30/04/2014

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Προτύπου Πειραματικού (Α2 και όμιλος Δημιουργικής Γραφής) έγραψαν σενάριο... και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό να γυρίσουν μια κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους με θέμα τη διαφορετικότητα. Μotto "Όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι είμαστε ίσοι".
Υπεύθυνη Καθηγήτρια, Κλ. Δρούγκα (Στιγμιότυπα από τα Γυρίσματα)
Σκηνοθέτης: Π. Κουντουράς. Περισσότερα >>>

29/03/2014

Συμμετοχή μαθητών του σχολείου μας στους σχολικούς αγώνες στίβου που έγιναν στο Καυτατζόγλειο. Περισσότερα >>>

24/03/2014

Το σχολείο μας γιόρτασε τον ξεσηκωμό της 25ης Μαρτίου με το θεατρικό έργο "Ξύπνα ραγιά", μια προσαρμογή του θεατρικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλη, "Το μεγάλο μας τσίρκο»"
Στο θεατρικό έργο που ανέβηκε με ευθύνη και δουλειά των καθηγητών Τσώνη Αναστασία, Φιλόλογος, Γιαννούδης Γιώργος, Φυσική Αγωγή και Αβραμίδου Σμαρώ, Μουσικός, συμμετείχε μεγάλο μέρος μαθητών/τριών του σχολείου μας.
Οπτικό υλικό με φωτογραφίες, διαφάνειες και βίντεο μπορείτε να δείτε:
εδώ, εδώ, εδώ και εδώ

19/03
-
26/03/2014

Ανταποδοτική επίσκεψη μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, του 1ου Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ "Μανόλης Ανδρόνικος" και του 1ου Γυμνασίου Τούμπας στο August Ludwig Schloezer Schule / Kirchberg an der Jagst στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος E-Twinning με θέμα: "Jugendliche in Deutschland und Griechenland: So leben wir".
Περισσότερα εδώ , εδώ και εδώ.


Παλαιότερες αναρτήσεις

Ακούτε το European School Radio Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο

Προγράμματα

Ευρωπαϊκά -
Ε
-Twinning

Jugendliche in Deutschland und Griechenland

Deutsch Plus

 

Περιβαλλοντικά

"Τίποτα δεν πάει χαμένο - Φαντασία και Δημιουργικότητα για μια βιώσιμη πόλη".

"Προστασία του Περιβάλλοντος - Ο Νόμος του Θεού και οι νόμοι των ανθρώπων".

 

Πολιτιστικά

"Καλατσεύς Ποντιακά:"

"Θρησκευτικός Τουρισμός στην Ελλάδα".

"Τα πιο όμορφα ταξίδια είναι αυτά της ψυχής" (Λέσχη Ανάγνωσης"

"Θρησκείες, ανθρωπογεωγραφία και φυσικό περιβάλλον στη Νότια Αμερική από την Προκολομβιανή εποχή έως σήμερα".

"Η συμβολή του Αρχιμήδη στην μέτρηση του κύκλου".

"Μαθηματικά και φιλοσοφία στο Βυζάντιο - Η περίπτωση του Λέοντος, Φιλοσόφου ή Μαθηματικού".

"Η Ελληνικότητα της Μακεδονίας: Γλώσσα - Θρησκεία - Πολιτισμός".

"Πολιτισμός και e-Learning".

"Οι τοίχοι δεν έχουν μόνο αυτιά".

"Το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης στο European School Radio - Το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο".

"Η εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης".

Έκθεση έργων ζωγραφικής

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών μας που πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη του καθηγητή καλλιτεχνικών Αργύρη Σάγγου κατά το σχολικό έτος 2013/14 εκτίθενται στους διαδρόμους του σχολείου μας. Δείτε εδώ περισσότερα.

Σύνδεσμοι


Διοικούσα Επιτροπή
Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων


Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο


Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας


Αριστεία στην εκπαίδευση

Τρία από τα έργα που εκπονήθηκαν στο σχολείο μας κατά τη σχολική χρονιά 2012-13 βρίσκονται ανάμεσα στις 100 πρώτες καινοτόμες δράσεις που βραβεύτηκαν από τον αντίστοιχο θεσμό. Περισσότερα ...

Ημερολόγιο σχολικών δραστηριοτήτων 2012/13

Για να δείτε το ημερολόγιο σχολικών δραστηριοτήτων 2012-13 πατήστε εδώ.

Ημερολόγιο σχολικών δραστηριοτήτων 2011/12

Για να δείτε τις δραστηριότητες της σχολικής χρονιάς 2011/12 πατήστε εδώ.

Αρχική σελίδα | Νέα | Το σχολείο μας | Μαθήματα | Όμιλοι | Προγράμματα | Δραστηριότητες | Επικοινωνία | Πλάνο του δικτυακού τόπου


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού